Избрани Новини

Новият областен управител на Кюстендил Катя Димитрова официално встъпи в длъжност

Инж.Пандурски направи кратък отчет на дейността на администрацията по време на своето управление

На символична церемония по предаване и приемане на поста, новият областен управител на Кюстендил Катя Димитрова официално встъпи в длъжност днес. Тя бе представена пред медиите и обществеността от досегашния областен управител инж. Александър Пандурски, в присъствието на заместниците Емил Атанасов и инж. Георги Илинов, и главния секретар Гергана Михайлова.

Инж.Пандурски пожела успех и ползотворна работа на новия областен и се обърна с думите: „Г-жа Катя Димитрова е известен юрист, нейното бъдещо поприще на областен управител ще бъде ново предизвикателство, за което аз, като бивш областен управител, и колегите от ОА й пожелаваме един ползотворен мандат.“ По традиция, при предаването на поста на новия областен управител досегашният такъв подари химикал с пожеланието „с него да разписва най-важните документи в името на гражданите на Кюстендилска област.“

Инж. Александър Пандурски направи и кратък отчет на дейността на администрацията по време на своето управление. Той отчете, че най-важната задача – провеждането на едни спокойни, честни и нормални избори, е постигната. „Смятам, че честно и отговорно изпълнихме своите задължения“, заяви Пандурски. Като предизвикателства той отчете работата в условия на пандемия, разрешаването на проблема с регионалното сметище в Дупница и пускането му в строеж, двете сепариращи и компостиращи инсталации в Кюстендил и Дупница.

Новият областен управител Катя Димитрова благодари на министър-председателя на  България и на Министерския съвет за гласуваното доверие за реализиране на държавната политика на територията на област Кюстендил. „Изминалата година беше тежка и всички се радваме, че тя приключи. Промяната започна и тя ще става все по-осезаема. Надявам се новата година да донесе на всички много здраве и много успехи“, заяви Димитрова. Тя бе категорична, че във всичките си служебни действия ще проявява отговорност и справедливост. Като основни приоритети в работата си Катя Димитрова посочи защита на законността и отстояване на справедливостта.

Новият областен управител заяви още, че в следващите дни ще организира срещи с кметове и ръководители на териториални звена. „Всички кметове на общини и на населени места могат да разчитат на мен, че ще разрешавам проблеми, които са от обществено значение за областта и за съответната община. За каузи, за осъществяването на цели и реализирането на проекти от обществен интерес ще подкрепям кметовете, без оглед на това от коя политическа партия са избрани“, заяви Димитрова. Тя изрази убеденост, че условията за положителна промяна са най-значими, когато са желани от всички и имат нужната подкрепа от институциите. „Вярвам, че най-голямата ценност на България са хората и грижата за отстояването на техните интереси ще бъде моя първостепенна задача“, категорична бе Катя Димитрова.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов