Избрани Новини

Медали "За заслуга" заслужиха четирима благоевградски полицаи

Спасиха 28 пострадали от пожара в "Струмско"

Министерският съвет прие решение за предложение до президента за издаване на укази за награждаване с медали „За заслуга“.
Решението на Министерския съвет предвижда да бъде предложено да бъдат наградени служители от структура на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ при Министерството на вътрешните работи, имащи съществен принос и заслуги за борба с бедствия и аварии, за сигурността и обществения ред.
За постигнати високи резултати в служебната дейност, проявено себеотрицание, изключителен професионализъм и получен широк обществен отзвук при изпълнение на служебните задължения, в резултат на които са защитени живота и имуществото на гражданите, се предлага на президента да издаде укази за награждаване с медали „За заслуга“ на следните служители от Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ - Благоевград към Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ - Благоевград при Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на
населението“ на Министерството на вътрешните работи: младши експерт Давид Гълъбов, началник на дежурна смяна в група „Пожарогасителна и спасителна дейност“, младши експерт Димитър Георгиев, командир на екип в група „Пожарогасителна и спасителна дейност“, младши експерт Ангел Величков, командир на екип в група „Пожарогасителна и спасителна дейност“, младши инспектор Димитър Златков, старши пожарникар в група „Пожарогасителна и спасителна дейност“.
На 10.12.2021 г. в 18,39 ч. в РСПБЗН - Благоевград е получен сигнал за пожар в жилищна сграда в квартал „Струмско“, бл.18, Благоевград. Съобщението е, че гори апартамент на 7-ми етаж. Веднага към мястото на произшествието се отправят два пожарни автомобила.
При изключително сложни обстоятелства на гасене на пожара предложените за награждаване са успели да потушат пожара, като в евакуацията на хора са участвали 22 служители. Те успяват да спасят 8 човека (от които 4 деца) по авто-механичната стълба и 20 човека през стълбищната клетка на жилищния блок. Пожарът е ликвидиран в 22,30 ч. на 10.12.2021 г. благодарение на професионалното и адекватно реагиране на екипите на мястото на произшествието.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов