Избрани Новини

Засипаха с отпадъци местност между Сандански и Поленица

Санкцията за подобно нарушаване за физически лица е до 1000 лв.

В община Сандански постъпи сигнал за оформящо се нерегламентирано сметище в местност между гр.Сандански и с.Поленица, придружен със снимков материал. Въпреки че общината осигурява регулярно нови съдове за смет, които се поставят по строго определена схема, недобросъвестни граждани изхвърлят битовите си отпадъци сред природата, недалеч от населените места.
Община Сандански и сметопочистващата фирма „Стройкомтранс“ ще предприемат мерки по почистването на района. 
За да бъде съставен акт и наложена глоба, нарушителите трябва да бъдат установени. Санкцията за подобно нарушаване на Закона за управление на отпадъците за физически  лица е до 1000 лв. и от 1400 до 4000 лв. за едноличен търговец или юридически лица.
Ако ви предстои изхвърляне на голямо количество отпадъци от бита, може да се възползвате от следните услуги на Община Сандански и „Стройкомтранс“, като направите няколко стъпки.
С цел ограничаване на нерегламентираното изхвърляне на отпадъци, „Стройкомтранс“ ЕООД извършват следните услуги:
Извозване на строителни отпадъци с 4 куб. контейнер. В рамките на град Сандански цената на услугата е 60 лв. с ДДС. Извън града цената е 60 лв. + 1,2 лв./км.
Извозване на едрогабаритни отпадъци със самосвал.
За извършване на дейността си „Стройкомтранс“ разполагат с необходимия набор от специализирана техника, включваща универсални сметосъбиращи машини, контейнеровози, цистерни, мотометачки, специализиран автомобил за дезинфекция и измиване на съдове и други.
За предоставяне на услугата за извозване е необходимо предварително записване на телефон 0746/ 3 24 76 поне 24 часа преди извозването.


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов