Избрани Новини

Какви са новогодишните гадания?

Интересни начини да разгадаеш бъдещето сама

Ние, момичетата, сме невероятно вярващи създания. Дай ни да си гледаме на карти, на кафе, да разчитаме знаци, които обикновено нищо не означават за противоположния пол.

От малки си разказваме истории за викане на духове, които много познават и за всичко можем да ги питаме. Ако ти гледаш на таро, приятелката ти гледа на кафе. По-вещите в занаята знаят, че на Нова година и две-три седмици след това се вижда най-ясно бъдещето. Защото първият ден от годината е свързан с важен повратен момент в природата - деня на зимното слънцестоене, което го прави подходящ за различни гадания и обреди. И ако с приятелките ти сте изчерпали тълкуванията на карти и пасиансите са ви вече скучни, предлагаме ти стари позабравени гадания за бъдещето, а и някои нови.

Гледане на восък

Разтопи восък в една чинийка. В друга сипи малко мляко. Пресипи восъка в млякото и се загледай в какви форми се превръща. Ако е кръст, очакват те неприятности. Ако прилича на цвете – стягай се за сватба. Ако восъкът се разтече на ивици, чакат те пътешествия.

Сенки от пепел

Запали една свещ и изгаси осветлението. Свий на топка чист лист хартия, постави го в широка чиния и го запали. След като изсъхне, огледай пепелта от всички страни със свещта и виж какво се вижда в пепелта. В твой интерес е да виждаш хубави неща.

Кибрит

Намисли си името на едно момче. Извади две клечки от един кибрит и ги подпъхни от двете страни така че да не изпаднат. Запали ги, и ги изгаси малко преди да стигне огънят до кутията. Ако двете изгорели клечки са се изкривили една към друга, значи скоро ще бъдете заедно, ако не са, пробвай с друго гадание.

Гости

По първия неканен гост можеш да разбереш много за новата година. Ако е висок и тъмнокос мъж, много е възможно да се омъжиш през годината за красив богаташ с добро сърце и да се сдобиеш с тонове нови вещи. Ако е жена, чака те нещастна любов, гледане на сериали, завита под одеяло и износване на старите обувки.

Име през нощта

За това гадание ти трябват приятелки. След полунощ излезте и тръгнете в произволна посока пеша. Не се отдалечавайте много и се движете заедно. Всяка да попита по един непознат мъж как се казва и така ще разбере името на бъдещия си съпруг. Възможно е непознатите да разтълкуват погрешно вашия интерес.

Огледала

Седни между две огледала, изгаси лампите и дръж в ръцете си запалена свещ. Гледай в отраженията на огледалата. Ще ти се привиди човека, за когото ще се омъжиш. Концентрирай се!

Обувки

Това е гадаене по френски. С него ще разбереш дали ще минеш под венчило тази година. Трябват ти чифт обувки, по възможност розови. Така правят във Франция. Излез от вкъщи и захвърли лявата зад гърба си. Изчакай десет минути, без да говориш. След това отиди и виж накъде сочи носът на обувката. Ако е към дома ти, няма скоро да се омъжиш. Без да се отчайваш, пробвай и с другата обувка.

Пръстен

В стъклена чаша пусни внимателно точно в средата една халка. Гледай десет минути съсредоточено в средата на пръстена. Там ще видиш лицето на бъдещия си мъж.

Конец

След като е станало ясно, че през годината ще има много сватби, време е да се разбере коя ще мине първа под венчилото. Изберете различни конци с еднаква дължина и ги запалете. На която изгори пръв, тя ще се омъжи най-скоро.

Книга

Вземи една книга. Намисли си едно желание. Избери числа за страница и ред. Отвори и прочети на глас изречението по този ориентир. П него ще тълкуваш съдбата си.  Не очаквай весела година, ако си взела „По следите на изгубеното време” или „Престъпление и наказание”.

Подслушване

Използвай празничната нощ и гостите на съседите, за да разбереш какво ти е приготвила съдбата. Застани под нечий съседски прозорец или долепи ухо до някоя входна врата. Запиши думите, които чуваш, и след това ги направи на изречения. Ако си умна, ще избереш съседи, които са купонджии и заможни.

Кафе на зърна

Ще имаш нужда от помощничка. Загреби една шепа кафени зърна. Нека приятелката ти да казва произволни думи, без да гледа, и ти на всяка изречена от нея, оставяй по едно зърно на масата. Думата, която съвпадне с поставянето на последното зърно, ще стане символ на твоята нова година.

Домашен любимец

Използвай питомника си за поглед в бъдещето. Подреди в една редичка храна, вода и огледалце. Ако кучето/котката се втурне към храната, ще се омъжиш за богат и щедър мъж (ясно е, че животното е добре да е гладно). Ако започне да пие от водата, мъжът ти ще обича най-вече да си пийва. Дръж животното далеч от огледалото, ако не искаш бъдещия ти мъж да не те уважава.

Шапка

В това гадание могат да се включат всички гости. В една шапка всеки да остави малка лична вещ. След това теглете по един предмет със затворени очи. Желателно е да се сложат в шапката, ключове от кола, презервативи, все неща, които ще сочат към богата на преживявания година.

Гадаене по първия новогодишен сън

И баба знае, че като поставиш първия залък от погачата под възглавницата си, ще сънуваш за кой ще се омъжиш.



Топ Новини

Снимка на Деня

Прогноза за времето в Плевен и областта - 5 май