Избрани Новини

АМ "Струма” след автобусната катастрофа: Знак, хванат с тел, и дефектна маркировка

Месец по-късно всичко на мястото е променено

Какво се случва на мястото, където стана зловещата катастрофа на магистрала „Струма”? Месец по-късно всичко е променено до неузнаваемост, а автоекспертите продължават да анализират възможните причини за трагедията, информира Нова ТВ.

На мястото на мантинелата, в която се вряза автобусът, е поставен „терминал”. „Проблемът е, че двете стрелки не са регламентирани и не могат да се слагат. В същото време отгоре има знак, който е с по-голяма степен на светлоотразителност и хората се объркват”, посочи Диана Русинова от Европейския център за транспортни политики.

„Интересно е, че знакът е захванат с тел, след което е заварен. Не мога да кажа дали това е най-доброто решение... Типична хубава работа, но българска”, добави тя.

Като правилно експертът определи поставянето на съоръжение, което след удар намалява кинетичната енергия, за да може автомобилът да спре.

Проблеми има и с маркировката във фаталния участък. „Отдолу има термопластик. Той не е почистен, а върху него е намазана боята и тя съответно се лющи. Средната разделителна линия пък е пожълтяла”, обясни още Русинова.

Експертът препоръча отбивката в тази част на магистралата да бъде затворена, защото смята, че мястото ѝ не е в определената крива.Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов