Избрани Новини

Възстановено е водоподаването за всички населени места в община Гърмен

Повече от половината села в общината останаха без вода

Възстановено е захранването с питейна вода на всички населени места в община Гърмен, която пострада най-тежко от водното бедствие преди две седмици, предаде БНР.

Повече от половината села в община Гърмен останаха без вода, след като придошлите води на Места скъсаха главния водопровод, минаващ ниско над реката. Ремонтът му беше почти невъзможен, а единият от вариантите бе да се промени трасето на тръбата. Екипи от специалисти обаче успяха да го възстановят, каза областният управител на Благоевград Николай Шушков: „Тази сутрин в 5,10 часа беше напълно възстановено захранването с вода във всичките осем села. Авариралият водопровод бе възстановен и водоподаването във всички населени места е нормално“.

С ремонта са спестени милиони лева на държавата за изграждане на нов водопровод, заяви областният управител и допълни, че хората са работили цяла седмица при изключително тежки условия: „Условията на работа бяха много сложни, високи води на река Места, налагаше се на два пъти реката да бъде преграждана, за да може да се забият пилоните. Силен вятър, който не позволяваше на тежката техника през по-голямата част от денонощието да работи, но екипите се справиха, за което искрено им благодаря“.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)