Избрани Новини

От следващата седмица започва ваксинацията на деца срещу Ковид-19 в Русе

От следващата седмица започва ваксинирането срещу Ковид-19 на деца между 5 и 11-годишна възраст в Русенско. Това бе съобщено от изпълняващия длъжността директор на Регионалната здравна инспекция д-р Искра Генева. Днес по обед се очаква да пристигнат първите дози от педиатричния препарат на „Пфайзер/ БиоНТех“ – „Комирнати“. Флаконите ще бъдат веднага разпределени в двата пункта, където ще се поставят ваксините на най-малките пациенти. Всеки родител ще може да заведе детето си в имунизационня кабинет на РЗИ в квартал „Здравец-Изток“, както и в ДКЦ-2, намиращо се на ул. „Рига“ 35. Имунизационният кабинет на Регионалната здравна инспекция, намиращ се на ул. „Байкал“ 12 ще може да започне работа от следващата сряда – 29-и декември. Работното му време ще е от 11.00 до 15.00 часа, като е необходимо предварително записване на тел.: 0888138142. Там ще работи д-р Елисавета Светославова. За сега се предвижда другият пункт да работи два пъти в седмицата – вторник и четвъртък от 08.30 до 16.30 часа отново с предварително записване. Най-рано обаче имунизации ще бъдат извършвани там от идния четвъртък. На място там ще бъде д-р Мариана Москова, като отново е необходимо предварително записване на тел.: 0887597707.

От Регионалната здравна инспекция са категорични, че са осигурени и вторите дози от ваксината за всяко дете. Те също ще се прилагат в период през три седмици.

Припомняме, че във връзка с имунизацията срещу коронавирусната инфекция има открити безплатни консултации на тел.: 0800 14 515. Той е обслужван от Националната пациентска организация всеки делничен ден от 09.00 до 18.00 часа. При необходимост е предвидена и връзка с епидемиолози и имунолози. Ще бъдат предоставени и консултации относно педиатричните ваксини.  

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов