Избрани Новини

Младши инспектор Алекси Митов получи поощрителна награда "Полицай на годината 2021“

Той е старши полицай в сектор "Охранителна полиция“ при ОДМВР - Благоевград

На церемонията „Полицай на годината 2021“ е награден младши инспектор Алекси Митов - старши полицай в сектор „Охранителна полиция“ при ОДМВР – Благоевград. Наградата му е за проявен висок професионализъм и изключителна инициативност, бързина и адекватна намеса в оказване на животоспасяваща долекарска помощ на гражданин, изпаднал в безпомощно състояние и с реална опасност за живота.

В края на изборния ден на 14 ноември от една от секциите в Благоевград излиза жена, която моли за помощ – неин колега е припаднал. Отзовават се младши инспектор Алекси Митов и гражданин, които в този момент са в коридора пред секцията. Бързата реакция на полицейския служител, който без колебание започва да прави сърдечен масаж, е решаваща за изпадналия в безпомощно състояние.

За 28-а поредна година МВР спазва традицията да отдаде заслуженото на полицейски служители и колективи, проявили висок професионализъм и постигнали значими успехи в противодействието на престъпността, опазването на обществения ред и гарантирането на сигурността на българските граждани. Националната кампания „Полицай на годината“ е факт и се провежда всяка година благодарение на силната и безвъзмездна подкрепа на фондация „Доверие и закрила“. Министър Бойко Рашков се обърна към инициаторите с благодарност за всеотдайната помощ във времето, за вярата и признателността към труда на полицаите.

На церемонията присъстваха заместник-министрите на вътрешните работи Емил Ганчев, Венцислав Катинов и Таня Райчева, главният секретар на МВР главен комисар Петър Тодоров и заместникът му главен комисар Стоян Темелакиев, заместник-директорът на ОДМВР – В.Търново комисар Христо Христов и директорите на главните дирекции на МВР.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов