Избрани Новини

Кръгла маса на тема "Класическа научна картина за света“ се проведе в ЮЗУ

Включиха се студенти и ученици от Профилираната гимназия "Христо Ботев“ в Дупница

Кръгла маса на тема „Класическа научна картина за света“ се проведе онлайн в платформата „BigBlueButton“. Това е първото събитие в рамките на проекта „Промяна, Криза, Език – разграничаване на ежедневните от научните дискурси по COVID темата“.
Форумът бе открит от декана на Философския факултет проф. д-р Борис Манов. В първата част от научното събитие доклади представиха проф. Валентин Канавров (Философски факултет) на тема „Класическа и некласическа наука“ и доц. Гергана Георгиева (Правно-исторически факултет), която засегна темата „COVID-19, дезинформация и регулиране на онлайн платформите“. Те дадоха началото на ползотворна дискусия, в която се включиха студенти и преподаватели от Югозападния университет „Неофит Рилски“ и ученици от Профилираната гимназия „Христо Ботев“ в Дупница.
Втората част на научното събитие продължи с доклада „Знаниева реалност и ролята на философията в глобалната ера“ на доц. д-р Силвия Кръстева и доклада на ас. д-р Иво Минков, който представи „Понятието „история на философията“ и понятието „развитие“ във философията на Хегел (анализ и съвременен контекст)“.


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов