Избрани Новини

Укрепват газопровода край Благоевград

Причината е опасност съществуващата тръба да бъде скъсана

Започва укрепване на основния газопровод към Благоевград. Причината е опасност съществуващата тръба да бъде скъсана. В момента тя минава по моста над река Струма, който беше подкопан по време на обилните дъждове преди няколко дни, информира Нова ТВ. Съоръжението пропада с по няколко сантиметра на ден и съществува опасност да рухне. От газоразпределителното дружество уверяват, че това няма как да се случи.

„Ако това все пак стане, то ще предполага промяна на начина на отопление – от газ на нафта. Това обаче е проблем, защото котлите трябва да бъдат сменени, което пък изисква време и е свързано и с финансови средства”, коментира директор на едно от училищата в града.

„След разговори с газоразпределително дружество стана ясно, че има опасност мостът да бъде компрометиран. Затова днес те ще внесат в Общината уведомление за конструктивно решение за авариен ремонт и още днес или утре биха могли да започнат повдигане на газовата тръба. Надяват се, че ще успеят да я повдигнат, за да не се спука”, заяви Дейвид Арабаджиев - секретар на община Благоевград.

„Ремонтът на моста може да започне най-рано през май, тъй като река Струма е доста пълноводна и трябва зимното оттичане на снеговете да премине. Самото построяване ще отнеме поне 6 месеца”, каза още той.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов