Избрани Новини

На съд отива обвиняем за повреждане на леки автомобили и хулиганство в Благоевград

Увредил общо 14 леки автомобила

Под ръководството на Районна прокуратура-Благоевград се води разследване по образувано досъдебно производство за извършени престъпления по чл. 216, ал. 1, вр. чл. 26, ал. 1 и по чл. 325, ал. 1 от НК.

За времето от около 03,00 часа до около 04,40 часа на 16.12.2021 г. в Благоевград били увредени 14 леки автомобила. Деянието било осъществено на улиците „Цар Иван Шишман“, „Полковник Димов“ и на обособен паркинг между блок на ул.„Крали Марко“ и корпус на ЮЗУ „Неофит Рилски“.

Чрез хвърляне на камъни и павета по превозните средства били счупени страничните огледала, панорамните стъкла, части от брони и чистачка на превозните средства. Повредените движими вещи са собственост на физически и юридически лица.

Извършителят на престъплението е установен – И.О. от София. Той е привлечен към наказателна отговорност и за непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото.

С постановление на прокурор обвиняемият И.О. е задържан за срок до 72 часа. Предстои внасяне на искане в Районен съд-Благоевград за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ срещу него.Топ Новини

Снимка на Деня

Аспарухово отбеляза Кръстовден