Избрани Новини

"Снежната кралица" отново е в Благоевград

Куклената пиеса ще се играе от 11:00 ч.

Днес от 11:00 ч. в залата на Кукления театър в Благоевград ще имате възможност да гледате най-новото представление в афиша на театъра "Снежната кралица".
"Снежната кралица" е една изящна театрална игра, в която е вплетена изключителната музика на Вивалди, правеща демоничен двубоят между Доброто и Злото, между Дявола и Ангела, които се борят за влияние над човешката душа.
Залогът в този приказно театрален двубой са душите на Кай и Герда. Парченцата от счупеното дяволско огледало са разпръснали злото навсякъде по света! Разцъфналата през зимата роза се превръща в магично оръжие на Ангела!
Ще успее ли Снежната кралица да превърне малкия Кай в бездушно същество, ще успее ли Герда с топлото си любящо сърце да го върне в света на Доброто?
Режисьор, Тодор Вълов, сценография Ивайло Николов, кукли и костюми, Ива Гикова, музика Вивалди, музикална адаптация Пламен Мирчев-Мирона, вокал Пламена Ангелова, мултимедия Теодор Киряков и Георги Добрянски, участват Десислава Чардаклиева, Дияна Георгиева, Наталия Петкова, Йоана Рачева, Атанас Димитров, Виктор Кападжиев и Александър Станковски.
Сезон 2021/2022 на Общинския куклен театър в Благоевград се реализира с подкрепата на едногодишната програма за подкрепа на частни и професионални организации в областта на изкуствата на Национален фонд "Култура".



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)