Българи масово пазаруват в Гърция преди новите Covid ограничения

За Коледа и Нова година остава предпочитана дестинация

Българи масово отиват на пазар в Северна Гърция, преди да влезе изискването за отрицателен тест на границата. За Коледа и Нова година южната ни съседка остава предпочитана дестинация, информира БНР.
 
Сезонни намаления, качествени стоки и пресни морски дарове привличат българите тук, коментират пред медиите гръцки търговци от северната част на страната. Магазините работят с удължено работно време и много от клиентите са българи, съобщават с благодарност търговци и собственици на заведения. От утре сутрин влизат в сила новите мерки, като за влизане в Гърция се изисква отрицателен тест и с това се обяснява силното българско присъствие днес по магазините.

Заведенията по брега на морето също имат за днес и утре много резервации от български туристи.

Влизането в затворени обществени места става със сертификат или отрицателен тест. Носенето на маски е задължително.

Засега туристическите фирми съобщават, че са малко анулираните резервации за български туристи, които искат да прекарат коледните и новогодишните празници в Гърция въпреки промените в пропусквателния режим с изискването за отрицателен тест дори и за ваксинирани. Туристическите пакети са с логични цени, смятат собствениците на хотели.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен