Избрани Новини

Задържаха четирима мъже от Петрич, обвиняеми за отвличане на мъж в село Гърмен

В близост до язовир мъжът бил свален от колата и му бил нанесен побой

Окръжна прокуратура-Благоевград привлече в качеството на обвиняеми С.Д. (на 22 години), И.Д. (на 27 години), К.М. (на 29 години) и Ф.М. (на 28 години) за извършено от тях престъпление по чл. 142, ал. 2, т. 2, вр. ал. 1 от НК.

На този етап от разследването е установено, че около 16,30 ч. на 14.12.2021 г. в с.Гърмен, област Благоевград, 31-годишният М.М. бил насила качен в лек автомобил от четири маскирани лица. Веднага му бил отнет телефона. На около 1 км след гр.Гоце Делчев, по пътя за местността Папаз Чаир, в близост до язовир, мъжът бил свален от колата и му бил нанесен побой. Пострадалият успял да избяга и скочил в язовира.

Извършителите на престъплението напуснали местопроизшествието, като през това време М.М. излязъл от водата и потърсил помощ в намиращата се наблизо вила. За случилото се бил подаден сигнал на телефон 112.

В хода на разследването на случая извършителите са били установени – четирима мъже от Петрич. С.Д., И.Д. и К.М. са били задържани от полицейските служители, а Ф.М. се предал два дни след престъплението. Събрани са доказателства, сочещи за обосновано предположение за авторството на деянието. Направен е оглед на местопроизшествието. Разпитани са свидетели и пострадалият.

С постановление на прокурор в Окръжна прокуратура – Благоевград С.Д., И.Д., К.М. и Ф.М. са привлечени в качеството на обвиняеми и са задържани за срок до 72 часа.

Предстои съдът да разгледа внесеното от прокуратурата искане за вземане на мерки за неотклонение „задържане под стража“ спрямо четиримата обвиняеми. Налице е реална опасност от укриване и извършване на престъпление. И.Д., К.М. и Ф.М. са със съдебно минало.

За престъплението, в което са обвинени, законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ от седем до петнадесет години.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов