Избрани Новини

ГЕРБ: Днес в парламента беше извършена подмяна, а не промяна (Видео)

Политика

16-12-2021, 14:22

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

"Цялото управляващо мнозинство днес гласува 250 млн. лв. да бъдат дадени на тези, които печелят от енергийната криза", заявиха от партията

"Днес в парламента беше извършена подмяна, а не промяна! Какво се случва с гражданите, бизнеса и местните власти? Предложението на ГЕРБ-СДС за мораториума връщаше цените на тока, парното и водата на нивата от януари 2021 г. Новите управляващи обаче днес ревизираха цените на нива към днешна дата!", заявиха от ГЕРБ на брифинг в кулоарите на парламента

"Никакви мерки няма във визията на новото управление за подпомагане на българския бизнес!", посочиха от партията.

От ГЕРБ заявиха, че премиерът Кирил Петков и ресорните министри, отговорни за енергийната криза, са се скрили в Министерския съвет и са започнали чрез свои аватари да разпореждат на четирите парламентарни групи да направят така, че да не подпомогнат нито гражданите, нито бизнеса.

"Новите управляващи не дават надежда на хората за каквато и да било помощ през зимата! У нас цената е над 600 лева на MW/h, в Германия и Франция е над 700. Цените ще се повишават още! Ако бизнесът не бъде компенсиран поне през ще изпадне в колапс", заяви Александър Иванов.

"Министерството на енергетиката и министър-председателят Кирил Петков не предприеха нищо, още по-лошо - разпоредиха на ПГ да вземат решения, които облагодетелстват само големите производители на енергия". коментира още той.

"Цялото управляващо мнозинство - ПП, БСП, ИТН и ДБ, днес гласуваха 250 млн. лв. да бъдат дадени на тези, които печелят от енергийната криза. Скандалното в случая е, че настоящи депутати до вчера са работили в този сектор! Да дават 250 милиона лева на ВЕИ, които печелят от цената на тока, е абсолютно престъпление!", заяви Тома Биков.

От ГЕРБ призоваха Кирил Петков и министърът на енергетиката да се явят незабавно в парламента за обяснения, да не пращат говорителката си.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов