Избрани Новини

Благоевград се обединява в подкрепа на хората с онкологични заболявания

Мисия

15-12-2021, 13:11

Снимка:

Община Благоевград

Автор:

Blagoevgradutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Еднократна финансова помощ ще получат засегнатите от пожара в Благоевград

Община Благоевград организира благотворителна кампания в подкрепа на хората с онкологични заболявания. Каузата е свързана с подобряване на условията за престой и лечение в СБАЛО „Св. Мина“. Идеята е на място да бъдaт подменени осветителните тела, които са стари, а светлината в болничните стаи, манипулационни и операционни е недостатъчно ефективна. Всеки, който желае може да подкрепи инициативата, като за целта е разкрита банкова сметка:

IBAN: BG97 SOMB 9130 1013 9592 05,

BIC: SOMBBGSF

БУЛСТАТ на СБАЛО „Св. Мина“ ЕООД: 0101533900

Към този момент вече има декларирано желание от дарител за осигуряване на чаршафи за болницата. Дарена е и боя, с която са пребоядисани част от помещенията в лечебното заведение.

„В тази болница се лекуват хора със сериозни здравословни проблеми, липсата на подходяща светлина, значително потиска обстановката. Това не е само мое усещане, а и на персонала, и на самите пациенти. Спряхме се на тази кауза, защото, за огромно съжаление, много голяма част от българските семейства са пряко засегнати от този бич, наречен рак. Всеки от нас има близки, роднини, приятели, които са диагностицирани с онкологично заболяване. Става въпрос за милиони човешки съдби“, коментира идеята за благотворителната инициатива кметът Стоянов.

Наскоро служители към ОП „Благоевград строй ремонт“ направиха хидроизолация на помещение, в което е монтирана високотехнологична апаратура, но в рамките на година е имало сериозен теч, който е създавал предпоставки за повреда.

СБАЛО „Св. Мина“ е единствено по рода си лечебно заведение в региона. Болницата е с традиции в диагностиката, ранното откриване, комплексното лечение и диспансерното наблюдение на пациенти с онкологични злокачествени и доброкачествени заболявания. Добрата грижа за пациентите, апаратурата и високоспециализиран персонал му отреждат водещо място сред лечебните заведения в Югозападна България.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов