Избрани Новини

Украински гражданин е предаден на съд за нарушена заповед по закона за защита от домашното насилие

Крими

15-12-2021, 11:24

Снимка:

pixabay

Автор:

Blagoevgradutre.bg

Всичко от Автора

Районна прокуратура – Благоевград, Териториално отделение – Сандански, внесе в съда предложение за освобождаване от наказателна отговорност и налагане на административно наказание по чл. 78а от НК на гражданина на Украйна В.Ч. Той е обвинен за извършено от него престъпление по чл. 296, ал. 1, пр. 2 от НК.

През 2012 г. обвиняемият В.Ч. заедно със семейството си се преместил да живее в гр. Сандански. Климатът на града бил подходящ за сина им, който имал здравословни проблеми. Няколко години по-късно, поради влошени отношения, съпругата му – постоянно пребиваващата в България украинска гражданка И.Ч., подала молба за развод в Украйна.

След инцидент между двамата през м. юни 2018 г. жената подала в Районния съд в гр. Сандански молба по Закона за защита от домашното насилие. По образуваното дело била издадена заповед за защита, с която обвиняемият В.Ч. се задължавал да се въздържа от извършване на домашно насилие спрямо съпругата си И.Ч. и сина си Д.Ч. Било му забранено за срок от 9 месеца да ги приближава на по-малко от 500 метра, както и жилището им и посещаваните от тях места за социален отдих.

На 16.01.2018 г. обвиняемият В.Ч. нарушил съдебната заповед, като влязъл в обитавания от съпругата му и сина му апартамент и приближил непълнолетното му дете. Дъщеря му, станала свидетел на случващото се, подала сигнал на телефон 112. На място пристигнали полицейски служители, които задържали В.Ч.

Предстои делото да продължи в съда.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов