Избрани Новини

Сдружение "Обществен възход“ подари 715 билета на първокласниците в Благоевград за театър

Билетите са безсрочни и първокласниците могат да ги ползват както групово, така и индивидуално

През 2020 година Сдружение „Обществен възход“ организира инициативата „Театърът и Аз: Културното развитие трябва да продължи“ със съдействието на Драматичен театър „Никола Вапцаров" – Благоевград.

„Извънредната обстановка оказа влияние върху много аспекти от нашия живот, а културното развитие на обществото като че ли понесе един от най-сериозните удари. Това ни мотивира да организираме инициатива, целяща да подаде ръка на Драматичния театър в Благоевград и едновременно да предизвика интерес в децата към театъра,“ казва Горан Коцев, член на Сдружение „Обществен възход“.

Събраните средства са на стойност 2 860 лева, с които бяха закупени 715 билета на преференциални цени за представления в театъра през есента. Сдружение „Обществен Възход“ подари билети на първокласниците в Благоевград – билетите са безсрочни и първокласниците могат да отидат на представление както групово, така и индивидуално в удобно за тях време.
„Инициативата „Театърът и Аз: Културното развитие трябва да продължи“ дава добър пример на много организации. Изграждането на културата и изкуството като ценност е катализаторът в развитието на едно общество. Надяваме се първокласниците да преживеят една незабравима среща с театъра, която да събуди или подсили любовта им към изкуството, защото културната ситуация сега дава отражение в бъдещето,“ споделя Севар Иванов, заместник-директор по административните въпроси в Драматичен театър „Никола Вапцаров" – Благоевград.
В Драматичен театър „Никола Вапцаров" се спазват всички противоепидемични мерки. Въпреки несигурната обстановка и трудностите, през изминалия сезон се реализираха четири нови спектакъла – „Тартюф“, „Панаир на суетата“, „Колко е важно да бъдеш сериозен“ и „Послепис“, а през новия сезон Драматичен театър „Никола Вапцаров" подготвя още повече изненади за любителите на театъра.Топ Новини

Снимка на Деня

Аспарухово отбеляза Кръстовден