Избрани Новини

Кметът Стоянов сезира Районната прокуратура за няколко фрапиращи случая

Единият е за неправомерни действия на управителя на Био ТЕЦ "Рубин 08“

Кметът на Благоевград Илко Стоянов сезира Районна прокуратура за неправомерни действия от страна на управителя на Био ТЕЦ „Рубин 08“ Илиян Личев, уронващи престижа на общинска администрация, стана ясно на пресконференция днес. Кметът Стоянов поясни, че служители са станали обект на грубо отношение от страна на Личев след направен отказ за издаване на разрешение за строеж, касаещо обект „Монтаж на газова инсталация в предприятие за производство за бутилиране на олио“ заради установени съществени несъответствия и фактически грешки между съгласувателните документи и проектната документация. „Няма да позволя на никого да налага и упражнява улично право, правилата са записани в нормативни документи и трябва да се спазват“, категоричен бе кметът Стоянов.
Той поясни, че е извършена проверка в Био ТЕЦ „Рубин 08“ от общински служители, при която е установено, че има съществуващи незаконни постройки на общинска земя. В тази връзка ще бъдат предприети действия за тяхното събаряне в законоустановените срокове.
На пресконференцията стана ясно, че на 27 април 2021 г. по време на управлението на предишния градоначалник е била издадена заповед за събаряне на незаконна постройка, направена от собственика на Био ТЕЦ „Рубин 08“, но не е връчена по надлежния ред.
Кметът на Благоевград Илко Стоянов поясни, че е сезирал Районна прокуратура по още няколко случая. В това число за увреждане на уличното осветление, коледната украса в Благоевград, опити за изнудване от страна на лице, представящо се за журналист и боксов треньор, както и за бивши служители на общинска администрация, отправяли заплахи към настоящи такива.


Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)