Избрани Новини

Обвиняем за ПТП, отнело живота на жена, е предаден на съд

К.Ю. шофирал в нарушение - с превишена скорост от 76,8 км/ч.

Окръжна прокуратура-Благоевград внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу К.Ю. (на 27 години), привлечен в качеството на обвиняем за извършено от него по непредпазливост и независимо съпричиняване престъпление по чл. 343, ал. 1, б. „в“, вр. чл. 342, ал. 1, пр. 3 от НК.

На 26.08.2016 г. обвиняемият К.Ю. управлявал лек автомобил, марка „Ауди 7 Q“, по главен път II-19 от с.Баничан за гр.Гоце Делчев. Преди навлизане в кръстовище имало поставени пътни знаци - за ограничение на скоростта до 50 км/ч. и за път без предимство.

К.Ю. шофирал в нарушение - с превишена скорост от 76,8 км/ч. По същото време на кръстовището пътуващият в обратната посока Р.П. - водач на лек автомобил, марка „Рено Меган Сценик“, предприел навлизане по пътя без предимство. Завивайки наляво, той минал в насрещната пътна лента, по която се движел К.Ю.

При възникналата опасност обвиняемият не предприел аварийно спиране и не намалил скоростта на МПС. За да избегне ПТП, той взел решение да отклони автомобила наляво. Последвал удар между двете превозни средства.

Веднага след настъпване на инцидента бил подаден сигнал на телефон 112. На мястото на пътнотранспортното произшествие пристигнали автоконтрольори и екип на Бърза помощ. Пътуващата в лекия автомобил, марка „Рено Меган Сценик“, жена получила тежки травми. Пострадалата починала на път за болнично заведение.

От заключението на изготвената автотехническа експертиза е видно, че сред причините за възникване на ПТП са закъснялата реакция на обвиняемия К.Ю., управление с превишена скорост, предприетите действия от друг участник в движението - Р.П., който бил признат за виновен с влязла в сила присъда за извършено престъпление по транспорта.

Предстои делото срещу обвиняемия К.Ю. да продължи в съда.Топ Новини

Снимка на Деня

Прогноза за времето в Плевен и областта - 5 май