Избрани Новини

Кметът на Петрич получи наградата за къща "Ванга“

Това стана на официална церемония за връчване на Годишните награди в туризма

Министърът на туризма Стела Балтова откри тържествената церемония по връчването на шестите Годишни награди в туризма - 2021, които тази година се провеждат под патронажа на президента Румен Радев.
Победителите във всичките категории - 4 професионални, 4 художествени и 1 за общини, както и в категорията за голямата награда „Изборът на българите“, получиха традиционната статуетка, запазена марка на конкурса и символ на страната ни – българската роза, изработена от Димитър Германов.
Министърът на културата проф. Велислав Минеков и председателят на Сдружение „Туризъм“ Венцислав Кръстев връчиха розата за „Специализиран туризъм“ на кмета на община Петрич Димитър Бръчков за първата позиция в категорията - къща „Ванга“. Сред официалните лица на церемонията бяха вицепрезидентът Илияна Йотова, министрите на икономиката, на културата, на земеделието, храните и горите и на енергетиката.
По думите на министър Балтова наградите в туризма са „символ на упоритостта и несломимия дух на всички работещи в сектора, на всички, които вярват във възможностите за туризъм в България.“ Със статуетката „Златна роза“ Министерството на туризма засвидетелства уважение за положените труд, инициативност и въображение към всички участници, подчерта министърът.
Събитието бе уважено от кметове, ръководители на браншови организации, туристически компании и медии.


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов