Избрани Новини

Камерна опера - Благоевград, Теодосий Спасов и Илиан Илиев носят вдъхновение с "Отворено настроение“

Концертът ще се проведе в зала "П.Яворов“ на 9 декември

Съвместен коледен концерт под надслов „Отворено настроение“ на Камерна опера - Благоевград, Теодосий Спасов и Илиан Илиев ще зарадва ценителите на музикалното изкуство в Благоевград. Концертът ще се проведе в зала „П.Яворов“ на 9 декември от 19.00 часа, а билети се продават на касата на Камерна опера до обяд на 9 декември, след това билетите ще бъдат достъпни на касата на зала „П.Яворов“.
По време на пресконференция днес Лина Ангелова, директор на Камерна опера - Благоевград подчерта, че вълшебството, което предстои на 9 декември, е послание към благоевградската публика. „Благодаря на кмета Илко Стоянов за възможността да осъществим нашата мечта, а именно съвместния концерт със скъпите ни гости!“, допълни още директорът на Камерна опера.
По време на срещата виртуозният артист Теодосий Спасов изрази благодарност за възможността да представи своята музика, която е писал през годините, пред почитателите в Благоевград. „Този проект сме го презентирали девет пъти с Илиан Илиев, но за първи път ще го представим в Благоевград. И този път ще бъде различен, защото благоевградската публика е музикална и разбира от искреното свирене на изпълнителя“, каза още музикантът Теодосий Спасов.
Българският кларинетист Илиан Илиев изрази надежда за дългото съществуване на оркестъра на Камерна опера - Благоевград. „Дано има дълъг живот този оркестър, защото благоевградският регион има нужда от това“.
На пресконференцията присъства и диригентът на Камерна опера Благоевград Красимир Топалов, който увери, че представлението ще бъде крайно интересно, с орнаменти на фолклор – македонски и турски.
Началото на срещата бе поставено от Яна Гюрова - управител на „Арт стейдж енд фест“, която приветства с „добре дошли“ присъстващите в залата! „Очакваме ви утре на концерта „Отворено настроение“, като преди това елате на запалването на коледните светлини точно в 18.00 часа на пл."Георги Измирлиев". 
Бяха обсъдени и бъдещи съвместни проекти с гост-солистите и Община Благоевград.
Концертът е част от Коледно-новогодишната програма на Община Благоевград, която преминава под мотото „Коледата е възможна“. Музикалното събитие ще премине при спазване на всички противоепидемични мерки. За присъствие в залата е необходим зелен сертификат.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)