Избрани Новини

Днес валежите ще обхванат цялата страна

Максималните температури ще са между 4° и 15°

През денонощието под влияние на преминаващ южно от страната средиземноморски циклон ще се създаде валежна обстановка. С умерен и временно силен северозападен, в Източна България - североизточен вятър ще нахлува студен въздух. С понижението на температурите след обяд в Предбалкана и по високите полета в Западна България дъждът ще премине в сняг. Минималните температури ще бъдат между 3° и 8°, а максималните ще са от 4°-5° в северозападните райони до 13°-15° в югоизточните, където преди обяд вятърът все още ще е от югозапад; там по-късно през деня с преминаването на студения фронт ще има и гръмотевична дейност.

Над планините ще е облачно, на много места с валежи над 1500 метра – от сняг, в ниските райони от дъжд, но след обяд с понижението на температурите дъждът ще премине в сняг. Значителни ще бъдат валежите в Рило-Родопската област, Средна гора и Предбалкана. Ще духа силен вятър в ниските части от северозапад, а по билата от югоизток. Максимална температура на височина 1200 метра около 5°, на 2000 метра - около минус 1°.

Над Черноморието ще е предимно облачно. На много места ще има валежи, по-значителни по южното крайбрежие. Преди обяд ще духа югозападен вятър, който след обяд ще се ориентира от североизток и ще се усили. Максимални температури на въздуха: 12°-15°. Температурата на морската вода е 6°-7°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)