Избрани Новини

РС – Кюстендил призна две подсъдими за виновни в лъжесвидетелстване

Даде им условни присъди от по три месеца

Районен съд – Кюстендил, под председателството на съдия Мая Миленкова постанови присъда, с която призна две жени от Кюстендил за виновни в лъжесвидетелстване, като им наложи наказания „лишаване от свобода“ за срок от по 3 месеца, изпълнението на които се отлага за изпитателен срок от по 3 години. Присъдата подлежи на жалба и протест пред Окръжен съд – Кюстендил в 15 - дневен срок.

РС – Кюстендил призна подсъдимите К.С. и А.Г. за виновни в това, че в условията на продължаващо престъпление, пред надлежен орган на властта – разследващ полицай при ОД МВР- Кюстендил и пред съдебен състав на Районен съд – Кюстендил, устно и съзнателно са потвърдили неистина – престъпление по чл. 290, ал.1 от НК / лъжесвидетелстване /. Двете подсъдими са били свидетели по друго дело за лъжесвидетелстване.

От началото на 2021 година това е третата присъда, произнесена от Районен съд – Кюстендил, с която, общо 6 подсъдими са признати за виновни в лъжесвидетелстване. Наложени са им условни наказания „лишаване от свобода“. Една от присъдите от 22.04.2021 г. се обжалва от трите подсъдими пред Окръжен съд – Кюстендил, като заседание по делото е насрочено за януари 2022 г.

Преди всеки разпит в съдебна зала, свидетелите се предупреждават от съдията по делото, че за лъжесвидетелстване се носи наказателна отговорност по чл. 290 от НК, който предвижда наказание до 5 години „лишаване от свобода“.Топ Новини

Снимка на Деня

Прогноза за времето в Плевен и областта - 5 май