Избрани Новини

Да украсим двора и градината за Рождество Христово (видео)

В градината доста често е прието да се сади смърч

Когато настъпва зимата, всичко наоколо се променя, става бяло, приказно и изненадващо, тъй като Рождество Христово и Нова година са най-вълшебните празници на годината. Наоколо  царува чистота и покой. В къщата се появява празнична миризма на курабийки, мандарини и борови клонки, всичко наоколо е украсено с различни гирлянди и светлини.
Коледна градина! Много красиво става тогава, когато е украсена не само къщата, но и градината. Естествено, всяка градина има свой индивидуален начин на украсяване, защото хората по различен начин си представят понятието за красотата. Често портата украсяват с борови клонки, като добавят разноцветни шишарки, ленти и играчки.
Също така украсяват и пътеките в градината с цветни гирлянди и светлини, слагат приказни фигурки. Вратата на къщата украсяват с коледни хвойни композиции. Цялата къща блести със  гирлянди. И се създава реално впечатление, че сте попаднали в приказка.
В градината доста често е прието да се сади смърч. Особено популярен е сребристият смърч, той изглежда ефектно и се вписва в цялостната картина на ландшафтния дизайн поради необичайния цвят на иглите.
Във всяка градина задължително се слага елха или се украсява тази, която расте в градината. За празнична украса, освен играчки се използват и боядисани шишарки, разноцветни светлини, фенери, гирлянди, топки, камбанки, декоративни цветя, фигурки. На най-долните клони се слагат истински бонбони и плодове, за да могат децата да ги стигат. Всичко наоколо става блестящо и светло.
В някои европейски страни предпочитат да изобразяват Рождество Христово, подреждайки различни библейски сюжети посредством малки фигурки и специална декорация.
В Европа отдавна има традиция да се украсява не само къщата, но и градината с коледна украса.

Източник: Zeleno.bg



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов