Избрани Новини

Танцов театър в новия видеоклип на Ива и Велислава Костадинови (видео)

Песента е изпълнявана преди 30 години от баба им Гуна Иванова

В навечерието на коледните и новогодишни празници Ива и Велислава Костадинови поднасят своя музикален подарък към всички любители на българската народна песен. В ефира на Фен Фолк ТВ вече може да се гледа най-новия им видеоклип към песента „Мари, Невено“, която е част от втория им самостоятелен албум „С България в сърцето“.
Песента не попада случайно в репертоара на младите певици. Преди 30 години тя е звучала в изпълнение на баба им Гуна Иванова и Христина Ботева, които като представители на Ансамбъла на строителни войски са я пяли на многобройни концерти. В момента Ива и Велислава Костадинови са част от Представителния ансамбъл на въоръжените сили и десетки години по-късно отново я поднасят на публиката.
Символиката не свършва дотук. В танца на песента в миналото е участвал Красимир Димитров – основател на „Майсторите на танца“. Именно той, с когото двете гласовити сестри работят вече повече от 10 години, отново прави хореографиите в клипа „Мари, Невено“. И нещо повече – в лентата може да се види истински танцов театър, който води зрителя умело и завладяващо през сюжетната линия. Мартина Василева влиза в главната роля на момата Невена и всяка дума от песента великолепните танцьори от „Майсторите на танца“ пресъздават чрез движение, танц и актьорска игра.
Аранжиментът на „Мари, Невено“ е дело на Валери Димчев. Песента е продължение на музикалната линия, която Ива и Велислава Костадинови започнаха със „Софка на татко“, превърнала се в техен безспорен хит. Това е и причината във видеото, снимано в Гигинския манастир от екипа на Ненчо Касъмов, да е пренесена една от визиите на певиците от тяхната песенна „визитна картичка“.
Видеоклипът „Мари, Невено“ може да гледате в ефира на Фен Фолк ТВ и Фен ТВ, както и в YouTube на адрес: https://www.youtube.com/watch?v=q7qYGFTIaGQ

 



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)