Избрани Новини

Община Благоевград е готова за поддържане на пътищата през зимата

Снегопочистващата техника е преминала технически преглед и е в изправност

Община Благоевград има абсолютна готовност за снегопочистване на уличната мрежа през предстоящия зимен сезон. Това стана ясно на заседание на Общинския съвет за намаляване на риска от бедствия и аварии. Срещата бе ръководена от кмета на Благоевград Илко Стоянов, а в нея взеха участие представители на компетентните  институции на територията на общината.
Снегопочистващата техника, с която разполагат фирмите за поддръжка на улиците в рамките на града, както и на третокласната и четвъртокласната пътна мрежа, е преминала технически преглед и е в изправност.
Освен това са осигурени и необходимите материали, с които да бъде обезпечено нормалното придвижване на пешеходци и МПС при влошаване на метеорологичните условия.
„Към момента общинска фирма „Биострой“ разполага с 200 т сол и 50 куб.м пясък, но в случай, че се наложи, имаме готовност да се снабдим с допълнителни материали“, коментира управителят инж. Васил Бачев. Той поясни, че има пространства в града, за които се ползват препарати, щадящи настилката, защото е новоположена.
По време на заседанието абсолютна готовност за зимното поддържане заявиха и от фирма „Стилстрой М“, която отговаря за четвъртокласната пътна мрежа, и Областното пътно управление.
В рамките на срещата беше засегнат и въпроса за нерегламентираното паркиране, особено на по-тесните улици в града, което освен снегопочистването, възпрепятства и движението на автомобилите със специален режим на движение.
В тази връзка Община Благоевград апелира водачите на МПС да паркират автомобилите на определените за целта места, така че да не пречат на движението.
По време на заседанието единодушно беше приета и Общинска програма за намаляване риска от бедствия, която е публикуван на сайта www.blgmun.com . Приет бе също и План за защита при бедствия.


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов