Избрани Новини

Представиха музикалния фестивал "Неотъпкана пътека" в Ирландия

Европейската фестивална конференция в Голуей научи повече за Коваченица и региона

Лятото е още далече, но организаторите на музикалния фестивал "Неотъпкана пътека" работят усилено за своя любим фестивал в Ковачевица. Само преди дни приключи европейската фестивална конференция в Голуей, Ирландия, където от фондацията представиха фестивала и разказаха за Ковачевица и региона на своите колеги, създатели на 100 европейски фестивала от над 30 държави. Обмениха опит, идеи, и научиха много от поредицата презентации както от своите колеги, така и от представители на Creative Europe и други големи европейски организации. Други инициативи, по които работят, са свързани с любимото им читалище в Ковачевица. 

„Неотъпкана пътека” е фестивал за камерна класическа музика, чието четвърто издание ще се проведе през първия уикенд на месец август, 2022-а година в Ковачевица и Гоце Делчев.

Фестивалът събира в България класически музиканти с многогодишен опит и световна кариера. Следвайки традициите на известни европейски и американски фестивали, организаторите представят вдъхновяващи творби на камерната класическа музика сред великолепната природа, древна история и традиции на Западните Родопи.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов