Избрани Новини

Античен град Хераклея Синтика е най-динамично развиваща се културно-историческа дестинация

Отличието идва след поредните мащабни проучвания на обекта

Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация връчи за 26-и път своите Годишни награди за професионални постижения в областта на хотелиерството, ресторантьорството и мениджмънта. Обект „Античен град Хераклея Синтика“ бе отличен с приз „Най-динамично развиващата се културно-историческа дестинация” за 2021 година.
Отличието идва след поредните мащабни проучвания на обекта и успехът, който вече има като позната и търсена дестинация в Югозапада. В знак на партньорство и подкрепа в събитието по връчване на Годишните награди на БХРА участва и Адриан Къминс, член на Борда на ХОТРЕК - най-голямата европейска асоциация на хотели, ресторанти, барове и кафенета, която обединява 45 национални асоциации в 31 държави, 2 милиона предприятия и е гласът на индустрията за хотелиерство в Европа.
Сред гостите на официалната церемония присъстваха президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова, външният министър Светлан Стоев, министърът на туризма Стела Балтова, зам.министърът на финансите Ивайло Христов и зам.министърът на икономиката Ивелина Пенева, представители на държавната администрация, представители на общини, партньори на БХРА от туристически организации, водещи мениджъри и собственици в туризма, членове на асоциацията от цялата страна.


Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)