Избрани Новини

Богата коледно-новогодишна програма е подготвила Община Благоевград

Тази година мотото е "Коледата е възможна“

Коледно-новогодишна програма на Община Благоевград бе представена днес от кмета Илко Стоянов, директора на Дирекция „Култура, спорт и туризъм“ Силвия Домозетска и  управителя на „Арт енд стейдж фест“ Яна Гюрова. Те представиха детайли събитията, включени в коледните и новогодишните тържества.

На 6 декември от 18.00 часа на пл.„Георги Измирлиев“ тържествено ще бъдат запалени коледните светлини. Целият град ще грейне в многоцветни багри.
В Детския отдел в Регионалната библиотека „Димитър Талев“ децата ще имат възможност да изготвят коледни картички и коледна украса в „Работилница на елфи“ от 6 до 10 декември от 11.30 часа. „Елха на равносметката“ ще бъде разположена в Заемна възрастни в РБ „Д.Талев“ на 7 декември от 11.00 часа, където читателите ще могат да украсяват елха с пожелания, препоръки, цитати и сентенции.
В богатата коледна програма участие ще вземат и Камерна опера с концертите „Отворено настроение“ на 9 декември и „Коледа е!“ на 17 декември. И двата концерта са от 19.00 часа в зала „Яворов“.
Любимата и позната на всички инициатива „Часът на приказния разказвач“ също намира своето място в коледните изненади, поднесени от Общината. Четенето на коледни приказки ще бъде във фоайето на Общината в дните 13, 14, 16 и 17 декември от 18.00 часа. На 14 декември традиционната церемония „Спортист на годината“ ще се проведе в зала „Скаптопара“, като най-добрите благоевградски спортисти ще получат отличия.
Три концерта на любимите артисти от ансамбъл „Пирин“ ще зарадват жителите и гостите на Благоевград. Прекрасните изпълнения на творците от емблемата на Пиринския край може да гледате на 15 и 16 декември от 19.00 часа в зала „Яворов“. Билети за концертите могат да бъдат закупени на касата на зала „Яворов“. Третото представление на ансамбъла ще бъде на 31 декември за посрещането на Новата година. Той ще се състои пред зала „22 септември“. Концертите преминават под мотото „Коледата е възможна“.
„Коледата е възможна“ е тазгодишното мото на коледната програма на Община Благоевград. Тя продължава с участието на ЦЛТРДБ и тяхното „Празнично хоро“, когато ще подарят най-голямата сурвачка на кмета на Благоевград Илко Стоянов. Събитието е с начален час 17.30 и ще се проведе пред елхата на пл.„Георги Измирлиев“.
„Коледен концерт“ на Денс студио „Дежа Вю“ ще зарадва жителите на областния град. На 18 декември творците от Денс студио „Дежа Вю“ ще се качат на сцената в зала „Яворов“, за да представят своя репертоар. Началото е 18.00 часа, а входът е свободен.
На следващия ден, 19 декември, от 17.30 часа талантите от Танцов клуб „Силвана Денс“ ще представят коледния си концерт „Коледно вълшебство“ в зала „Яворов“. На същата дата плувците от ПК „Пирин“ ще представят гала-спектакъл артистично плуване „Различен свят“ в Спортен комплекс „Пирин“ от 19.00 часа.
На 20 декември стартира коледен базар с участието на училища, културни институции и други организации. Базарът ще бъде в рамките на 4 дни и ще е пред сградата на Общината. В същия ден от 18.00 часа в ГХГ ще бъде подредена обща коледна изложба на художници от Благоевград.
На 21 декември от 18.00 часа в зала „Яворов“ Биг Бенд - Благоевград ще подари  незабравими мигове с една запомняща се Джаз Коледа и концерта „Let it snow”. В концерта специално участие ще вземат и деца от музикални школи от Благоевград.
Коледната програма завършва с тържественото посрещане на Новата 2022 година на пл.„Георги Измирлиев“ и Кукерски фестивал, който ще се проведе на 8 януари 2022 г.
Всички събития, включени в коледния календар на Община Благоевград, ще се проведат при спазване на противоепидемичните мерки срещу Ковид пандемията, наложени от МЗ. За събитията на закрито ще се изисква зелен сертификат.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов