Избрани Новини

Солистът-бас от Камерна опера-Благоевград Пламен Кумпиков участва в гръцка продукция

Той е в оперния състав като Лепорело в прочутата опера от Моцарт "Дон Жуан“

Солистът-бас от Камерна опера - Благоевград Пламен Кумпиков участва в гръцка продукция на прословутата опера от Моцарт „Дон Жуан“.
В края на ноември и началото на декември са премиерните представления на операта „Дон Жуан” от В.А. Моцарт, продукция на THESSALONIKI CONCERT HALL – Солун, Гърция, с участието на солиста-бас от Камерната опера Пламен Кумпиков.
На 1.11.2021 г. беше сключен Меморандум за сътрудничество в областта на културата и културния обмен и с цел насърчаване на партньорството между Lever Development Consultants S.A от името на THESSALONIKI CONCERT HALL (Концертна зала Солун) и Община Благоевград. Това конкретно се изразява в участието на артист – солиста бас Пламен Кумпиков от Камерна опера Благоевград в ролята на Лепорело в постановката на операта „Дон Жуан“ от В.А. Моцарт.
Първото премиерно представление на „Дон Жуан“ премина при изключителен успех на 27.11.2021 г. в THESSALONIKI CONCERT HALL (Концертна зала Солун). Следват още три представления на датите – 1.12. (сряда), 3.12. (петък) и 5.12.2021 г. (неделя).
Поставянето на операта е организирано от Lever Development Consultants S.A и Technotropon, културна компания с нестопанска цел от името на Концертна зала Солун, в рамките на проект „Renovation“ по програма INTERREG-IPA CBC GREECE BULGARIA 2014-2020.


Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)