Избрани Новини

Факултетът по педагогика на ЮЗУ отбеляза 45-годишнината от основаването си

Проведе международна научна конференция

Факултетът по педагогика към Югозападния университет „Неофит Рилски“ отбеляза 45-годишнината от основаването си с международна научна конференция „Образование без граници – реалности и перспективи“, която се проведе онлайн в платформата „BigBlueButton“.
Научният форум бе открит от декана на факултета доц. д-р Янка Стоименова.
„Всички ние имаме пълно основание да се гордеем, че сме част от Факултета по педагогика при Югозападния университет „Неофит Рилски“ – факултет с 45-годишна история, факултет, от който се полагат основите на Югозападния университет „Неофит Рилски“, факултет с най-дългогодишни традиции при подготовката на детски и начални учители, факултет, национално разпознаваем в страната и чужбина“, каза в приветствието си доц. Стоименова. Тя отбеляза, че випускниците на факултета са признати педагогически специалисти на национално равнище и в съвременните условия имат значим принос в динамичното социално-икономическо развитие на страната ни.
Приветствие от името на ректора на ЮЗУ „Неофит Рилски“ проф. д-р Борислав Юруков поднесе заместник-ректорът проф. д.изк. Йордан Гошев.
„Използвам възможността да ви поздравя за неуморния труд, който полагате в името на младите хора, избрали да се обучават в Югозападния университет „Неофит Рилски“. Вие сте тези, които ги вдъхновявате и им предавате онази любов към знанието, която ще ги води напред по време на целия им професионален път. Вашите усилия и професионализъм са гаранция те да бъдат знаещи, можещи и подготвени за предизвикателствата на времето. Нека личният ви пример все така насърчава студентите да следват и постигат мечтите си“, се отбелязва в поздравителния адрес.
Поздрав към участниците в конференцията отправи и заместник-ректорът по образователните дейности на Югозападния университет „Неофит Рилски“ доц. д-р Ицка Дерижан.
В международната конференция, която се проведе в рамките на два дни, участваха учени от България, Италия, Русия, Чехия, Северна Македония, Гърция и Албания. Те представиха разнообразни теми, сред които „Дигитализация на образованието“, „Персонализиране на обучението – съвременното предизвикателство пред подготовката на учителите“, „Предучилищната педагогика в отговор на новите детски потребности“, „Новата философия на образованието“, „Иновации и стандарти в предучилищната педагогика – приносите на Югозападния университет „Неофит Рилски“ и Софийския университет „Св. Климент Охридски“, „Социалната интеграция на децата чрез спорта“ и др.
По време на форума бе представен филм „Към върховете на образованието“, проследяващ историята на Факултета по педагогика от основаването му до днес.Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)