Избрани Новини

Обявиха победителите в конкурса "Национален парк "Рила” – познат и непознат“ (видео)

Общият брой на творбите е 516 на ученици от цялата страна

Днес Дирекция „Национален парк Рила” и партньорите от община Благоевград, Регионално управление на образованието /РУО/ и Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград /ЦЛТРДБ/ обявиха резултатите и победителите в осмия Национален ученически конкурс „Национален парк „Рила” – познат и непознат“. Събитието бе открито от Красимир Андонов, директор на „Дирекция Национален парк Рила“ в присъствието на представители на партниращите организации и се излъчваше онлайн на интернет платформата за видеосрещи на адрес: https://meet.jit.si/dnp
Призови места получават ученици от Бургас, Търговище, Ардино, Разлог, Гоце Делчев, Козлодуй, Силистра, Крумовград, Крупник, Благоевград, Плевен, Луковит, Тетевен, София, Симитли, Якоруда, Бяла Слатина, Самоков, Добрич, Шумен.
В осмото издание на конкурса взеха участие ученици І до ХІІ клас от цялата страна, като общият брой на творбите е 516. Компетентно жури определи най-добрите творби от постъпилите 286 рисунки, 46 разказа и есета, 82 фотографии, 81 мултимедийни презентации и 21 творби на приложен еко-дизайн.
Ученическите творби от рисунки, фотографии и макети, облекла и предмети за дома, изработени от естествени и рециклиращи се материали, са изложени в сградата на Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград /сградата на бившия  Младежки дом - Благоевград/, след което ще се използват за пътуващи изложби, организирани от Дирекция „Национален парк Рила”.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов