Избрани Новини

Атрактивната теснопътна линия Септември - Добринище има ново попълнение

Четвърти теснопътен локомотив е основно ремонтиран

Поредният основно ремонтиран теснопътен локомотив вече е готов за движение. Локомотив 75 009 е предпоследният от произведените в Германия и доставени през 1965 г. дизелови локомотиви за междурелсие 760 мм, които са и най-мощните по рода си в света. Той е напълно възстановен след повече от 10 години излизане от експлоатация. Това е четвъртият основно ремонтиран теснопътен локомотив през последните 2 години благодарение на усърдната работа на служителите в локомотивно депо Септември. В момента в депото е започнала работа по възстановяването на още един трайно спрян от движение локомотив от същата серия.

В началото на 2022 г. се очаква да бъде готов и изцяло обновеният и модернизиран локомотив 77 002, по който се работи в локомотивния завод „Експрес Сервиз“ ООД, след което да започне възстановяването и на 77 009.

Чрез изпълнението на ремонтната програма на БДЖ и възстановяването на теснопътни локомотиви и вагони ще бъде осигурен необходимия подвижен състав за обслужване на теснолинейката, с който да се отговори на повишеното търсене към пътуванията по атрактивната теснопътна линия Септември - Добринище.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов