Избрани Новини

Санданчанинът Валентин Георгиев помогнал пръв на оцелелите след катастрофата на АМ “Струма”

"Спрях баща, който искаше да се хвърли в пламъците", казва очевидецът

Първият човек, помагал на оцелелите след катастрофата на магистрала “Струма”, е Валентин Георгиев от Сандански. Младият мъж, който е шофьор в куриерска фирма и пътува от София към Благоевград във фаталната нощ, разказа за преживяното за в."Струма".

“В първия момент реших, че гори гората. Як огън, пламъците бяха 2-3 метра високи. После видях, че не е гората. Mоят камион беше на около стотина метра от горящия автобус. Аз бях пръв и след около 5-10 минути дойдоха други коли и ТИР-ове. Когато слязох от камиона видях хората и чух писъците. Хората отстрани, оцелелите, пищяха и плачеха. Лицата им бяха в кръв, черни“, спомня си Валентин Георгиев.

Той се втурва да помога на пострадалите. Първото, което вижда е как мъж се опитва да спаси приятелката си.

“Крещеше “Полиция, полиция”. Носеше момичето на ръце, но я изпусна, тъй като и той имаше травма на крака, защото куцаше. Аз я преместих в края на магистралата. Мисля, че й бяха счупени краката. Беше без чорапи, боса. На другото момиче й беше студено, дадох й вода и якето си”, добавя Валентин.

Младият мъж спрял един от пострадалите, които искал да се върне в горящия автобус.

“Единият от мъжете крещеше “Сине, сине” – явно синът му беше в автобуса. Даже тръгна да влиза, но аз го спрях. От автобуса се чуваше само как се чупят прозорците от самата температура и как гори. Катастрофата явно е станала 15-20 минути преди аз да отида. Явно хората вътре вече бяха мъртви”, каза още Георгиев.Топ Новини

Снимка на Деня

Прогноза за времето в Плевен и областта - 5 май