Избрани Новини

Изненадите в ШЛ сезон 2021/2022

Спорт

24-11-2021, 10:18

Автор:

Blagoevgradutre.bg

Всичко от Автора

Най-комерсиалният футболен турнир, носещ името Шампионска Лига съществува от 1955г. насам. Вече 66 години тази надпревара изправя едни срещу други най-силните тимове в Европа. В настоящото издание общо 32 тима, разпределени в 8 групи по 4 клуба се борят за най-голямото отличие в клубния футбол.

Всеки сезон носи много нови емоции както за феновете, така и за самите участници в турнира. Някои от отборите надскачат себе си и достигат до изненадващи резултати, а други разочароват с представянето си. Едно е сигурно – тук са събрани най-добрите състави от Стария континент и зрелището, драмата и незабравимите моменти са гарантирани!

 Група А

Тук се помещават тимовете на Манчестър Сити, ПСЖ, Брюж и Лайпциг. Към момента обстановката изглежда да се развива закономерно, тъй като „гражданите“ оглавяват групата, следвани непосредствено от френския представител. Брюж заемат третата позиция, и може би единствената лека изненада е, че Лайпциг се намират на дъното. Германците може и да нямат сили и капацитет да се борят със Сити и ПСЖ, но не би трябвало да изостават в класирането от белгийския отбор.

 Група B

Ливърпул води убедително с 12 т. от 4 мача. Далеч зад тях, но все пак заемащи временно втората позиция са Порто, следвани плътно от Атлетико Мадрид. Италианският Милан, който се справя чудесно на родна сцена, тук заема последното място. Явно тази година „росонерите“ ще се концентрират върху „скудетото“ за сметка на европейските надпревари.

Група C

Аякс – 12т., Борусия Дортмунд и Спортинг Лисабон с по 6т., и на дъното Бешикташ без спечелена точка. Безупречно представяне от страна на холандците и резултатен дубъл над считания по предварителни данни за пряк съперник за второто място Борусия. Сякаш отново предстои страхотен сезон за „Божиите синове“.

 Група D

По предварителни прогнози за шампионска лига ситуацията на върха на тази група изглежда закономерно – Реал Мадрид, следвани от Интер. Втората половина обаче е леко фрапираща. Шериф Тираспол има 6т. от 4 двубоя, като победите им са над Шахтьор Донецк на домашен терен и феноменалното 1:2 срещу „белия балет“ на „Бернабеу“

Група Е

Група Е помещава безапелационният си лидер Байерн Мюнхен, колебливата Барселона, амбициозните „орли“ от Бенфика и незадоволителния украински представител в лицето на Динамо Киев. Тук по всичко личи, че битка ще има и тя ще бъде между Барса и Бенфика за второто място, отреждащо квота за 1/8-финалите на турнира.

Група F

Една от най-завързаните групи до момента. Манчестър Юнайтед води със 7т., като толкова има и Виляреал, който поради други показатели заема временната втора позиция. Аталанта е близо със своите 5т., а на дъното, но същевременно не толкова далеч е отборът на Йънг Бойс с 3т.. Именно в тази група се случи и една от най-големите изненади до момента – Йънг Бойс победи Манчестър Юнайтед, като постигна пълен обрат след 0:1 на полувремето до 2:1 краен.

Група G

По подобие на Група F и в Група G ситуацията изглежда неясна. Залцбург 7т., Лил 5т., Волфсбург 5т. и Севиля 3т. Изненадваща е позицията на испанците, които имат много силен отбор и се справят чудесно във вътрешното си първенство. Скоро ще разберем колко са важни за Лопетеги европейските турнири или пък щурм в Ла лига е всичко, за което Севиля се бори.

Група H

Завършваме с последната Група H, където макар и в Серия „А“ да не блести особено, Ювентус тук е с актив 4 от 4. „Старата госпожа“ е следвана от действащия шампион на Шампионска лига Челси, който има актив от 9т. Зенит е 3ти с 3т., а Малмьо допълва групата без спечелена до момента точка.


Най-доброто от тазгодишното издание на ШЛ тепърва предстои – не само остава да се изиграят още по два мача на отбор в група, след което ще навлезем във фазата на директните елиминации. Кой ли ще бъде шампион тази година? Дали ще бъде изненадващ, закономерен или пък ужасно логичен? Отговорите на тези въпроси предстоят да се разкрият на 28 май 2022г. на „Газпром Арена“ в Санкт-Петербург.
  



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов