Избрани Новини

Община Благоевград реагира на сигнала от Бело поле

21,77% е избирателната активност в област Благоевград към 16 ч.

21,77% е избирателната активност в област Благоевград към 16 ч., което означава, че е с около 3% по-ниска в сравнение със същия час на миналите избори. Най-много са гласувалите в община Банско – 36,58%, а най-малко в Сатовча – 16,31%. В община Благоевград към този час са гласували 18,33% от имащите право на глас – съобщиха на поредната пресконференция от Районната избирателна комисия в Благоевград, предаде БНР.

Изборният ден протича нормално. Няма подадени жалби и сигнали.

„Предприехме действия и комуникация с Община Благоевград, която започна изтеглянето на бюлетините в повече в секциите с дълги списъци и тежащи стотици килограми бюлетини. Това се случва след внесената жалбата от Секционната избирателна комисия в село Бело поле до Централната избирателна комисия, Районната избирателна комисия и Община Благоевград. Ще бъдат посетени секциите, в които има дълги списъци с избиратели с двойно гражданство – на Северна Македония и Република България. Избирателният списък е неделим. За да бъде разделен на две или повече части, трябва законодателна промяна. Община Благоевград е спазила изборния кодекс“ – коментира Радослав Митрев, говорител на Районната избирателна комисия в Благоевград.

Заместник-председателят Йордан Симонски коментира, че след този сигнал ще бъдат предприети съответните действия, за да се реши този проблем и следващия път  избирателния списък да не бъде под такава форма.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)