Избрани Новини

8 досъдебни производства във връзка с президентските избори са образувани във Варна

Новините

20-11-2021, 16:16

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Повече - 15, са образувани само в Апелативен район - Пловдив

8 досъдебните производства, свързани с вота за президент и вицепрезидент са образувани в Апелативен район Варна. Повече - 15, са образувани само в Апелативен район - Пловдив. 3 са образувани в София и 1 в Бургас. 

Във Върховната касационна прокуратура продължава да функционира дежурно звено от прокурори и служители, което обобщава постъпващата от прокуратурите в цялата страна информация, свързана с извършени престъпления и нарушения в изборите за президент и вицепрезидент на Република България, съобщиха от прокуратурата.

Във всяка област на страната работят и създадените областни междуведомствени звена, които осъществяват координация за противодействие на престъпленията против политическите права на гражданите.

От началото на предизборната кампания за президент и вицепрезидент до 13.00 часа днес общият брой на преписките е 102, а на образуваните досъдебни производства - 27. Само през последната седмица са образувани 71 преписки и 14 досъдебни производства.

С оглед липса на събрани от органите на МВР данни за извършени престъпления са постановени общо 81 отказа за образуване на досъдебни производства във връзка с вота за президент и вицепрезидент. От тях 57 са постановени за периода от 15-и до 13.00 часа на 20-и ноември, отбелязва БНТ.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)