Избрани Новини

На съд отива неправоспособен водач за ПТП с пострадал 11-годишен велосипедист в Петрич

Прегазил го и отказал да го заведе в болнично заведение

Районна прокуратура-Благоевград, Териториално отделениe-Петрич, внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу 33-годишния С.М., привлечен към наказателна отговорност за извършено от него престъпление по чл. 343, ал. 3, пр. 6, б. „а“, пр. 2, вр. чл. 342, ал. 1, пр. 3 от НК. Обвиняемият е криминално проявен и е осъждан.

На 20.03.2021 г., въпреки че е неправоспособен водач на МПС, той управлявал товарен автомобил в района на Петрич. Около 15 ч. на същия ден 11-годишният А.А. карал велосипед в квартал 182, като след него тичали други деца. Поради влажното време улиците без асфалтово покритие били кални. През това време обвиняемият С.М. се придвижвал в обратна посока на малолетния велосипедист. Мъжът го видял, но не проявил необходимото внимание и предпазливост, като продължил да шофира с несъобразена скорост. При разминаване блъснал момчето, което вследствие на удара паднало пред товарния автомобил. В следващия момент детето било прегазено.

Обвиняемият успял да спре превозното средство, след което извършил маневра „заден ход“, за да освободи пострадалия.

Виждайки случващото се, децата помолили водача да заведе малолетния А.А. до болнично заведение, но той отказал с обяснението, че няма шофьорска книжка. Веднага след това се качил в автомобила и заминал.

Пострадалият бил транспортиран до спешен медицински център от свидетели на инцидента.

Междувременно пристигналите полицейски служители не установили водача на превозното средство и товарния автомобил на мястото на произшествието.

По случая било образувано досъдебно производство, а С.М. е привлечен в качеството на обвиняем.

От заключението на извършената съдебномедицинска експертиза е видно, че на пострадалия А.А. била причинена средна телесна повреда - гръдна и лицева травма.

Предстои делото да продължи в съда.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов