Избрани Новини

Кметът Стоянов: Нямам нищо общо с търгуване на гласове

"Политическо противоборство е причината да бъда въвлечен в тази сага“, заяви Стоянов

Кметът на община Сандански Атанас Стоянов даде изявление пред медиите тази сутрин във връзка със зрелищния арест в деня на изборите.

Припомняме, че в края на изборния ден името му бе замесено в огромен скандал, като се твърдеше, че пряко е участвал в търговия с гласове. Кметът беше спрян с личния си автомобил, в който са намерени пари и списъци с имена. След 24-часово задържане, снощи бе освободен поради липса на достатъчно доказателства.

Пред медиите той заяви, че твърденията за търгуване с вот не отговарят на истината и определи случващото се като опит за дискридитирането му като кмет и на ВМРО като партия.

„Политическо противоборство е причината да бъда въвлечен в тази сага“, заяви Стоянов и обясни, че 5 минути след тръгването си от с.Склаве бил спрян от органите на реда, а само след още 5 журналистите са били на мястото, което му говори за скалъпена история, съшита с бели конци, като добави, че е съдействал изцяло на проверяващите, които открили в автомобила му „чужда вещ“. „Проверката продължава все още, тя е целенасочена“, категоричен е кметът на Сандански.

„Онази вечер бях спрян за проверка. Оказах пълно съдействие на проверката. Тази проверка продължава все още. Тя е, меко казано, странна и целенасочена, защото вследствие на нея и имената в така наречените списъци органите на полицията са извикали 120 души, които са били в тези списъци и нито един не е потвърдил съмнението, че аз съм въздействал с цел материална облага за гласуване на лице или партия. Част от лицата въобще не са гласували, други са в чужбина, трети са починали хора. Това е съшито с бели конци, опит за дискредитация на мен като кмет и на ВМРО. Занапред аз имам най-голям интерес проверката да завърши и да се изясни обективната истина. Настоявам да се намери и лицето, което наистина е направило така, че тази чужда вещ, с която няма общо и не съм докосвал", подчерта още Стоянов.

"Бъдещите експертизи ще потвърдят думите ми, защото аз не съм докосвал тези средства. Вероятно някъде колата е била отключена. Вероятно този, който е сложил тези средства в нея, е имал технически средства да я отключи", каза още Стоянов.

„С чиста съвест и ръка на сърцето мога да кажа, че нямам нищо общо с търгуване на гласове“, коментира кметът Стоянов и благодари на всички присъстващи, дошли да го подкрепят пред сградата на община Сандански.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов