Избрани Новини

Политолог: Ниската активност е голям шамар, имаме поредните пирови победители в изборите

Политика

16-11-2021, 11:15

Снимка:

архив

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Според Любомир Стефанов имаме поредните пирови победители в изборите

"Тази избирателна активност е големият шамар, голямата ръчна спирачка на всякакви опити за продължаване на промяната", каза пред БНР политологът и преподавател в Нов български университет Любомир Стефанов. Според него имаме поредните пирови победители в изборите.

"Практически повече от половината, да не казвам двете трети от българските граждани, които имат право на глас, са индеферентни към предлаганията на политическия пазар. Затова казвам „пирова победа“, тъй като това е абсолютно изкривяване на реалната представителност в България. И когато ПП твърдят, че имат магистрален картбланш, когато президентът Радев твърди, че има императив за продължаване на нещо, нека бъдат така добри да си спомнят, че числото, което е одобрило това, е по-малко от една трета от българските граждани. Защото ПП имат 26%, но са гласували само 39% от всички.“, коментира Стефанов.

"Разписката ще приседне на този, който не успее да разбере, че отговорността е много сериозна, балансът е много крехък и картбланшът е много краткосрочен“, категоричен е преподавателят.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)