Избрани Новини

Туристи почистиха района на водопад "Света Ана“ при Смоличано

Към тях се присъединиха съмишленици от "Рециклиране с клауза“

Туристи от ТД „Осогово“ - Кюстендил направиха разходка до китното село Смоличано. Там има за всекиго по нещо. „Разходката ни започна от детското ваканционно селище „Живей с любов“, където Елена Начева и група деца, пребиваващи в лагера, ни очакваха – сподели секретарят на дружеството Силвия Михова.
Детското селище се състой от 5 стари къщи и постройки, които сега са реставрирани. Изградени са помещения за спане и за почивка, столова, зали за занимания, игротеки, както и библиотека. Бившият сеновал е грънчарска работилница. Така стотици деца имат възможност в близост до природата да се забавляват през свободното си време.
След чаша чай и сладки приказки в уникалния лагер се запътихме с приготвени чували и ръкавици, за да почистим района. А този район е богат с много древни паметници, светилища и извори, християнски оброчища, храмове и манастир, паметници на българската бойна слава, местна архитектура и легенди, партизански паметници, чешми, водопади, вековни дървета, природа. Докато правихме разходката си из тези богати на забележителности места, след смях и закачки напълнихме чувалите с боклуци, почистихме от падналите дървета в района на водопада “Света Анна”, който е висок около 15 метра. Останахме много доволни, когато се присъединихме към наши съмишленици – „Рециклиране с клауза“, с които заедно приключихме акцията. С Искра Стоилова, техният  инициатор, направихме уговорки за следващи съвместни акции.
Заредени с много енергия, доволни от добре свършената работа, туристите от кюстендилското дружество „Осогово“ - Кюстендил с нетърпение очакват следващите разходки из красивите кътчета на България", споделя Силвия Михова–секретар на ТД „Осогово“ - Кюстендил.


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов