Избрани Новини

В спокойна обстановка започна изборният ден в Благоевградска област

Засега няма сигнали за нарушения

Спокойно и навреме започна изборният ден в Благоевградска област. Няма сигнали за нарушения или за проблеми с машините за гласуване, освен в с.Аврамово и Белица, където машините не са стартирали, съобщиха от РИК - Благоевград. Всички членове на СИК са се явили.

Хората могат да подават сигнали, свързани с нарушения, които възпрепятстват нормалното протичане на изборния процес на денонощната телефонна линия 02/90 112 98 и на e-mail izbori2021@mvr.bg,.

Дирекция „Български документи за самоличност“ ще работи в днешния ден до 19.00 часа. Служителите ще издават удостоверения (за изгубени/ откраднати/ повредени/ унищожени лични карти и документи с изтекъл срок) с оглед на упражняване на избирателните права на гражданите.

В изборното помещение не се допускат въоръжени лица и такива, носещи предмети, опасни за живота и здравето на гражданите. Забранява се използването на мобилни телефони, фотоапарати или друга възпроизвеждаща техника с цел заснемане на начина на гласуване. Служителите на Министерството на вътрешните работи се намесват за възстановяване на реда, когато това е необходимо и има съответно решение на избирателната комисия.

Предприети са всички необходими мерки за охраната на обществения ред, пожарна безопасност и осигуряване на спокойно протичане на изборния ден.Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов