Избрани Новини

С водосвет за здраве бе отбелязан днешният християнски празник в СБАЛО "Св.Мина“

В момента се разработва съвместна стратегия на Община Благоевград и СБАЛО

Кметът на Благоевград Илко Стоянов, председателят на ОбС Радослав Тасков и секретарят на Общината Дейвид Арабаджиев присъстваха на водосвет за здраве в Специализирана болница за активно лечение по онкология „Св.Мина“.
Молебенът по повод християнския и патронния празник на лечебното заведение бе отслужен от отец Павел.
Управителят на СБАЛО д-р Велчев прие икона на св.Мина от кмета Стоянов.
„Искрено пожелавам светецът да закриля и да помага както на всички вас, които се грижите за хората в нужда, така и на вашите пациенти! Бъдете все така отдадени на вашата професия! Пожелавам ви здраве“, каза кметът Стоянов.
Специализирана болница за активно лечение по онкология „Свети Мина” ЕООД е лечебно заведение с областни функции за населението на област Благоевград. Тя е с традиции в диагностиката, ранното откриване, комплексното лечение и диспансерното наблюдение на пациенти с онкологични злокачествени и доброкачествени заболявания.
В момента се разработва съвместна стратегия на Община Благоевград и СБАЛО за надграждане на болницата. Идеята е на място да се разкрият нови отделения, като болницата изцяло да запази дейността си.
Целта е да бъдат създадени условия за повишаване качеството на лечение в СБАЛО от една страна, а от друга да се постигне и по-голяма финансова стабилност на болницата.


Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)