Избрани Новини

Фалшиви съобщения от името на „Български пощи“ ЕАД

Животът

11-11-2021, 11:57

Снимка:

архив

Автор:

Velikotarnovoutre.bg

Всичко от Автора

„Български пощи“ ЕАД напомня, че се разпращат фалшиви електронни съобщения от името и/или с логото на дружеството. Понякога те са под формата на анкети или игри, в които се обявява, че получателят ще получи „награда“ – мобилен телефон, като за целта трябва да потвърди участие, предоставяйки лични данни (електронен адрес, данни от дебитна или кредитна карти и др.) и да заплати такса.

В други съобщенията се уведомява, че клиентът има пратка  като понякога се посочва произволен номер и получателят трябва да заплати определена сума за нейната доставка, освобождаване от митница или коригиране на адрес, като е необходимо да предостави данни от банкова карта и др.

С настъпването на коледните и новогодишните празници се увеличава обема на пратките и очакваме фищинг имейлите да се активират още повече.

„Български пощи“ ЕАД обръща внимание, че не изпраща тези съобщения, не провежда анкети или игри, не раздава награди, не изисква по имейл заплащане on-line на такси за доставка или освобождаване от митница и при никакви поводи не изисква лични данни от дебитна или кредитна карта, както и такса за доставка. Дължими цени към „Български пощи“ ЕАД и държавни вземания се заплащат в пощенската станция при доставката на пратката.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)