Избрани Новини

Съдия Петър Узунов е единствен кандидат за председател на Окръжен съд – Благоевград

В процедура по избор на административен ръководител в съдебния район са още три съдилища

Съдия Петър Узунов се кандидатира за председател на Окръжен съд - Благоевград. Той е единственият кандидат, подал документи в конкурса за избор на административен ръководител.
Съдия Узунов от 2001 година до настоящия момент правораздава като редови съдия в Окръжен съд - Благоевград. За периода от 1997г. до 2001г. е бил съдия в Районен съд -  Благоевград, от 1995 година до 1997 година е правораздавал като младши съдия в Окръжен съд- Благоевград, преди това за кратко е заемал и длъжността следовател.
В управленската си концепция, представена пред ВСС, той акцентира, че ще се стреми към такова управление на институцията Окръжен съд Благоевград, което ще постига ефективност, бързина и прозрачност на правораздавателния процес и ще гарантира достъп до ефективно правосъдие, отчетност и борба с корупцията.
В процедура по избор на административен ръководител в съдебния район са още три съдилища. Единствен кандидат за председател на съда в Гоце Делчев е съдия Стоян Хаджиев. В предходен момент за Районен съд - Сандански документи подадоха двама съдии - Стойка Янева и Рая Манолева.
След изтичане на едномесечния срок за подаване на документи, Районен съд - Благоевград остава без кандидат за председател, като временното управление на съда е поверено на съдия Г.Яхова.
Предстои ВСС да определи дата за изслушване на кандидатите.


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов