Избрани Новини

Обявиха конкурс за 260 вакантни войнишки длъжности в Сухопътните войски

В него могат да участват лица, завършили граждански средни или висши училища

Със заповед на министъра на отбраната е обявен конкурс за попълването на 260 вакантни войнишки длъжности в Сухопътните войски. В него могат да участват лица, завършили граждански средни или висши училища.

Обявените длъжности са във военни формирования, дислоцирани в гарнизоните: София – 15 места, Стара Загора - 30, Ямбол - 26, Хасково -10, Карлово - 80, Благоевград - 20, Асеновград - 24, Белене - 15, Мусачево - 15 и Пловдив - 25.

Кандидатите трябва да имат средно или по-високо образование; към датата на приемане на военна служба, да не са по-възрастни от 40 г., а лицата, отговарящи на чл. 141, ал. 6 от Закона за отбраната и въоръжените сили (ЗОВСРБ), не по-възрастни от 41 г. за упражнилите правото си на пенсия и не по-възрастни от 44 години за неупражнилите правото си на пенсия.
Заявления за участие в конкурса, както и всички необходими документи, се подават чрез структурите на Централно военно окръжие (ЦВО) до 10 декември 2021 г.

Конкурсът включва изпит по физическа подготовка по нормативи, определени в „Единен армейски тест“, тест за проверка на общата култура на кандидатите със 100 въпроса и събеседване.

Заповедта с пълните условия и срокове за конкурса може видите  ТУК.Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)