Избрани Новини

Ноември е театрален месец за почитателите на Мелпомена в Благоевград

Вижте заглавията в културния афиш на Благоевград през ноември

Вижте заглавията в културния афиш на Благоевград през месец ноември:
На 11 и 12 ноември от 19:00 часа на сцената в камерната зала на Драматичния театър „Никола Вапцаров“ можете да гледате стендъп комедията с Аладин Алиибрахим „(От)личен опит“. „(От)личен опит“ е авторски текст на актьора Аладин Алиибрахим и неговия приятел Георги Янев и разказва за абсурдни истории и нелепи ситуации от личния опит на актьора. Както самият Аладин споменава, „Всяка история е интересна и предизвиква емоции, най-вече когато човек се припознае в нея“.
На 13 ноември от 11:00 часа ще трябва да избирате между „куклите“ и „драмата“, както казват в театъра. Или между „Малката самовила“ – представление на Кукления театър и „Красавицата и звяра“ - на Драматичния театър „Никола Вапцаров“. Едно е сигурно, което и да изберете – ще ви хареса, на вас и на вашите деца!
На 17 ноември от 18:00 часа Кукленият театър излиза с премиера. „Снежната кралица“ е спектакъл, решен като театрална игра – двубой между Доброто и Злото. Дяволът и Ангелът се борят за влияние над човешката душа. Залогът в този приказно-театрален двубой са душите на познатите приказни герои Кай и Герда. Образът на Снежната кралица е художествен аватар на мрачната интелектуална идея - течението Трансхуманизъм. Звучи интригуващо, нали!? Заповядайте да видите как ще се разгърне театрално тази идея на режисьора Тодор Вълов, който работи в екип с Ивайло Николов – сценография, Ива Гикова – кукли и костюми, Пламен Мирчев-Мирона – музика, Теодор Киряков – мултимедия. Участват актьорите Десислава Чардаклиева, Дияна Георгиева, Наталия Петкова, Йоана Рачева, Атанас Димитров, Виктор Кападжиев, Александър Станковски. Представлението ще се играе в залата на Младежкия дом.
На 17 ноември „драмата“ отново придърпва към себе си с гостуващото представление „Империя на красотата – Мадам Рубинщайн“ – постановка на Сатиричния театър „Алеко Константинов“. Началото на представлението е 19:00 часа, ще се играе на сцената в Големия салон на Драматичния театър „Никола Вапцаров“. Режисьор е Бойка Велкова, която и играе в спектакъла. Тя влиза в образа на жената, измислила червилото и водоустойчивата спирала Хелена Рубинщайн. Силвия Лулчева влиза в ролята на Елизабет Арден, чиито парфюми харесват жените. Михаил Сървански е в образа на Патрик О`Хигинс. Пиесата на австралийския драматург Джон Мисто „Империя на красотата“ разказва историята на двете най-успели жени в бизнеса с козметиката - и двете тръгнали от крайна бедност, за да стигнат до върха, където са парите и…самотата. Представлението ще се играе на сцената в големия салон на Драматичния театър „Никола Вапцаров“.
Ако ползвате зелен сертификат с тест, той ще ви послужи и за другия ден – 18 ноември, когато от 19:00 часа на сцената в зала „П.Яворов“ неподражаемият Мариус Куркински ще представи сборен моноспектакъл по всички свои досегашни великолепни представления „Мариус 50“. Поводът да събере в едно представление ,,Дон Жуан“ по Молиер , ,,Песен на песните“ по библейски разкази, ,,Дамата с кученцето“ по Чехов, „Самият човек“ по Андрей Платонов, ,,Сънят“ по Джулиан Барнс, ,,Български разкази“, по Ангел Каралийчев и други е по повод 50-годишнината на актьора.
На 20 ноември Общинският куклен театър са включили в афиша си премиерното заглавие „Снежната кралица“ – начало: 11:00 часа, в залата в Младежкия дом.
На 20 ноември Драматичният театър „Никола Вапцаров“ ще предложи не едно представление, а цяла Нощ на театрите, която ще започне още от преди обед с представлението „Пепеляшка“ – от 11 часа, след това е „Мечтата на духчето“ – от 13:30 часа, любовното представление „Послепис““ – от 17:00 часа, „Тартюф“ от 19:00 часа и за финал - концерт, който ще започне в 21:00 часа в централното фоайе на театъра.
В последната пълна седмица на месец ноември има още две заглавия в театралния афиш:
На 24 ноември от 19:00 часа в големия салон на Драматичния театър „Никола Вапцаров“ е представлението „Вапцаров: Песни за човека“ на режисьорите Теа Сугарева, Стайко Мурджев и Боян Иванов.
На 26 ноември от 19:00 часа в зала „П.Яворов“ ще гостува комедията „ Мъже под чехъл“ с участието на Тончо Токмакчиев, Албена Колева и Кирил Ефремов. Автор е Миро Гавран, постановката е на Владлен Александров, продукция на ДКТ "Константин Величков" – Пазарджик.
На 27 ноември от 11:00 часа в залата в Младежкия дом Кукленият театър ще представи „Гарвин магьосникът“ – постановката, която донесе „Икар“ на благоевградския куклен театър.
И удивителната в последния ден на месец ноември ще постави прекрасната Йорданка Христова с концерта „Обич разпиляна“. На 30 ноември с начален час 19:00 часа в зала „П.Яворов“ ще можете да се насладите на вечните хитове на една от най-популярните и обичани български изпълнителки – неостаряващата звезда Йорданка Христова.
Всички събития се провеждат при стриктно спазване на действащите противоепидемични мерки.


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов