Обвиняем за смъртта на брат си в Покровник е предаден на съд

С голяма дървена тояга и с две ръце ударил брат си по главата два пъти

Окръжна прокуратура–Благоевград внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу 58-годишния С.В. за извършено от него убийство – престъпление по чл. 115 от НК.

Обвиняемият С.В. живеел с брат си Й.В. в наследствена къща в махала „Влаховци“ в района на с.Покровник, област Благоевград. Двамата се занимавали с животновъдство. Често употребявали алкохол и понякога помежду им възниквали спречквания.

На 1.05.2021 г. С.В. се събудил около 6 часа и излязъл навън. В двора видял брат си, който вече бил пиян. Обвиняемият се ядосал, защото им предстояла работа с животните. Скарал се на брат си. Й.В. му отвърнал с ругатни и заплахи, като посегнал към него с тояга.

Тогава С.В. взел друга голяма дървена тояга и с две ръце ударил брат си по главата. Пострадалият залитнал и паднал на земята. Опитал да се изправи, но не успял. Обвиняемият му нанесъл втори удар на същото място. Й.В. станал и се отдалечил, от главата му течала кръв.

Обвиняемият С.В. не се поинтересувал за състоянието на брат си. Изкарал стадото с овцете на паша. Прибрал се в къщата късно вечерта. Легнал да спи без да потърси Й.В., въпреки че бил забелязал следи от кръв на възглавницата.

На сутринта открил брат си, лежащ с лице към земята, на улицата пред къщата им. Пострадалият показвал слаби признаци за живот, опитвал се да говори, но неразбираемо. Обвиняемият се обадил на сестра си, като й съобщил, че Й.В. е паднал от зид и я помолил да извика спешна медицинска помощ.

На място пристигнал братовчедът им, а впоследствие кметът на с.Покровник и полицейските служители. Пред тях С.В. разказал за случилото се между него и Й.В.

Мъжът е привлечен в качеството на обвиняем за умишлено умъртвяване на брат си. Смъртта на Й.В. се дължи на дихателна и сърдечно-съдова недостатъчност вследствие на установената черепно и гръбначно-мозъчна травма.

Понастоящем обвиняемият С.В. е с наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“ в затвора в Бобов дол. Предстои делото срещу него да продължи в съда.Снимка на Деня

Зимни нюанси от плевенския парк "Кайлъка"