Избрани Новини

Мъж е с изгаряния след токов удар в Разлог

Има изгаряния по лицето, ръцете и шията

Възрастен мъж от Разлог пострада от токов удар и бе транспортиран до спешния център в МБАЛ - Разлог. Има изгаряния по лицето, ръцете и шията, информира БНР.

В блок в центъра на града от няколко дни имало проблем с осветлението в общите части. Един от живущите, който имал известни познания, решил да провери причината за това и отворил общото табло, където се намират и електромерите на живущите във входа. Не е спрял преди това електрозахранването и вследствие на своите действия предизвика токов удар, който му нанесъл и поражения. Наблизо се намирали съседи, които чули силен гръм и виковете на пострадалия. Незабавно се обадили на спешния тел.112 и на място пристигнали екипи на пожарната и полицията.

На място пристигна и директорът на клонът на ЧЕЗ в Разлог заедно с екип на електроразпределителното дружество, които извършиха оглед.

"Когато се касае за ел.табло, където се намират и електромери, какъвто и да е случаят,  изискващ намеса, е необходимо да се сезира ЧЕЗ и да се потърси съдествие от наши служители. Опасно е гражданите сами да боравят със съоражения, по които протича ток. За щастие този път няма щети и човешки жертви, но се изисква внимание и отговорно отношение" съобщиха от ЧЕЗ - Разлог. Пострадалият е прегледан и ще бъде изписан за домашно лечение.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов